Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe Lijnen

Alleen nog maar A&M lijnen


Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? En waarom duur kopen als je het ook goedkoop kan krijgen zonder in te leveren op kwaliteit? Ik was al een tijdje opzoek naar een goedkope en makkelijke oplossing voor mijn forelvijver set. Ik wil niet steeds een dure lijn te hoeven kopen of weer een dure spoel voor mijn reel. Je forelvijver set heeft best veel te lijden als je vaak naar een forelvijver gaat (tenminste die van mij). Ik wil daarom ook niet elk jaar weer duur spul aanschaffen. Want vliegvissen is al duur en daarnaast zijn de prijzen van een forelvijver reëel, maar niet goedkoop. Daarom heb ik besloten het eens anders te doen. 

Ik heb een mooie Airflo switch reel 4-6 aangeschaft. Daarbij krijg je ook nog eens 5 spoelen voor de reel. Deze kost 80,- euro. Je kan snel schakelen naar een andere lijn en daarom goed inspelen op de verschillende omstandigheden. Daarbij komt nog eens dat het zeer goedkoop is. 
Nu ga ik deze dan ook niet vullen met de meest dure lijnen. Ik koop namelijk elk seizoen wel weer een nieuwe lijn voor mijn forelvijver set omdat deze gewoon op is na een jaar. Nu ik deze post zo schrijf bedenk ik me ook dat ik weer even een droge vliegenlijn moet bestellen. Maar dat terzijde. 



Ik moet bekennen dat ik in het beging toch wat sceptisch was. Ik was namelijk gewend dat een vliegenlijn gewoon 60 euro of meer kost. Dan zie je een lijn voor een fractie van die prijs en dan ga logischerwijs twijfelen aan de kwaliteit. Je besteld er eerst eens een om te kijken of het wat is. Dan kom je er langzaam achter dat deze lijn gewoon niet onder doet voor die dure lijn die je altijd had. En voor je het weet heb je, net als ik, alleen nog maar A&M lijnen op de reel.

Als ik in de forelvijver ga vissen wil ik graag verschillende lijnen tot mijn beschikking hebben. Zelf geef ik de voorkeur aan een floating, intermediate (glaslijn) en een sinking lijn. Zo kan ik op alle situaties inspelen. Het is alleen verschrikkelijk duur als je voor je dure reel nog eens twee tot drie extra spoelen moet kopen met drie lijnen van minimaal 40 euro per stuk. Vandaar de keuze voor de Airflo switch in combinatie met de lijnen van A&M.

Zoals ik al zei koop ik elk jaar weer een nieuwe lijn voor mijn forelvijver set. En waar kan je dat beter doen dan bij A&M? Voor 10 tot 12 euro heb je een mooie nieuwe lijn die een jaar, en soms langer, mee gaat. Ik gebruik de lijnen van A&M nu al wat langer en ik moet zeggen, zoals ook in eerdere berichten, dat deze lijnen altijd perfect presteren. Voor de prijs hoef je het niet te laten maar voor de kwaliteit ook zeker niet. 

Want zeg nu zelf, het is toch heerlijk om even 3 spoelen te vullen met lijnen voor nog geen 35 euro? 

Ik ben blij met mijn nieuwe set en ga deze dit seizoen dan ook weer volop testen op de forelputten.  

Probeer het zelf ook eens en laat weten wat jij er van vind. Of heb je al een vliegenlijn van A&M ervaren? Laat het weten. Ik ben benieuwd. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Streamers voor de Forelvijver

Forel Streamers   Het vliegvissen in de forelvijver vind ik ontzettend leuk. Ik doe dit ongeveer één keer in de maand. Nou heb ik niet veel problemen met het vangen van de forel op de vlieg. Wel zie ik de vliegvissers naast mij soms wat zuur kijken omdat het niet lukt. Zij hebben wat streamers gekocht in de plaatselijke viswinkel en proberen deze dan uit. Vaak resulteert dit in een middag vloeken en zuchten. Ik kijk dan altijd even om me heen of het misschien aan de manier van werpen ligt of het materiaal dat ze gebruiken. Maar al snel kom ik tot de conclusie dat dit niet het geval is. Nu wordt mij vaak gevraagd welke streamers werken en hoe ik dat weet. Hoe weet je welke streamers werken? Dit is vrij makkelijk. Vaak staan er vissers met een net vol forel langs de kant. Zij gebruiken vaak powerbait of iets anders met een kleurtje. Ik ga dan altijd even langs om te vragen welke kleur zij gebruiken. Meestal geven ze geen antwoord als ze zien dat jij ook met je werphengel gaa

De Ourthe 2017

De Ourthe eind september Last minute heb ik besloten toch nog een aantal dagen te gaan vissen aan de Ourthe. Ondanks de regenachtige weken probeerde ik een geschikte periode te vinden met een beetje zon. Dagen lang hield ik buienradar in de gaten en keek ik mij scheel op de waterstanden. De week van 18 september zag er veel belovend uit. Wat een prachtige week bleek dit te zijn. Alleen de dinsdag een beetje regen (hooguit 5 minuten) en de rest van de week prachtig zonnig weer met hier en daar een wolkje.  Ik ga altijd goedkoop met de tent. Ondanks de koude nachten was het redelijk uit te houden. En dan nu het visverslag! Dag 1  Ik stapte de rivier in en begon direct een aantal stenen om te draaien om te zien welke insecten op dit moment aanwezig waren. In mijn vest heb ik een aantal insecten potjes zitten zodat ik deze goed kan bestuderen en vervolgens terug kan zetten.  Zwarte steenvlieg   -    BWO   -    Cream Caddis pupa Het linker insect heb ik niet goed ku

Vliegvislijnen voor forelvijvers duur vs goedkoop

De Vliegvislijn test (Links: SA Still Water 69,95   Rechts: A&M Clear Intermediate 13,95) Onlangs heb ik bij amfishingtackle een intermediate clear vliegvislijn besteld. Ik was al in het bezit van een een dergelijke lijn van het merk Scientific Anglers (Still Water), echter was de lijn van A&M zo goedkoop dat ik deze niet kon laten liggen. Ook was ik zeer nieuwsgierig naar het kwaliteitsverschil. Afgelopen zaterdag ben ik wezen vissen in de forelvijver en kon ik deze lijnen dus mooi even testen. In de forelvijver gebruik ik eigenlijk altijd een clear intermediate. Ik merk toch dat als je met een streamer vist dit soort lijn het beste werkt. Wat is nu belangrijk in een vliegvislijn? Persoonlijk beoordeel ik een lijn altijd op de volgende punten: - Soepelheid (tijdens werpen en inslag op het water) - Geheugen - Duurzaamheid - Textuur Dan nu de vergelijking: Soepelheid Hier kan ik vrij kort over zijn. Beide lijnen werpen echt heerlijk en slaan m