Doorgaan naar hoofdcontent

Bucktail streamer

Stap voor stap Bucktail streamer voor snoek


Zoals in de eerdere post vermeld heb ik een stap voor stap fotoserie gemaakt van een zeer succesvolle snoekstreamer. 

Wat heb je hiervoor nodig?

Haak: MV900 Snoekhaak 6/0 
Binddraad: UNI mono 
Bucktail: 2 kleuren naar keuze (In dit voorbeeld is Fluor Yellow en Fluor Orange gebruikt) 
Flash: Kristal flash Peral of een andere naar keuze 
Oogjes: A&M 3D Plakoogjes 6mm Silver
Lijm: Epoxy 
Twee grizzly veren



Zet de draad op de haak en bind achteraan de haak een kleine pluk bucktail in. Zorg dat je deze goed om de haaksteel heen verspreid. 


Pak een bosje flash (niet te veel) en verspreid deze om de haaksteel heen. Bind deze goed vast. Je kan eventueel een druppeltje lijm toevoegen om de flash goed vast te maken. 



Pak nu weer een pluk bucktail en bind deze in. 



Pak nu een klein bosje van de andere kleur bucktail en bind deze in. 



Bind nu twee lange grizzly veren in aan beide kanten. 



Bind nu weer een pluk bucktail van de tweede kleur in. Bind deze nu naar voren wijzend in. 




Druk met je handen de haren naar achteren en zet de pluk vast. Hierdoor gaan de haren meer naar buiten staan de de eerder ingebonden haren. 


Doe hetzelfde met een pluk bucktail van de eerste kleur. 





Nadat je deze pluk ook naar achteren hebt ingebonden, bind je als laatste nog eenmaal een pluk (naar achteren wijzend) in van de eerste kleur. Zo wordt de kop van de vlieg mooi geel. 


Lijm de afbind knoop goed en plak de twee oogjes op de vlieg. 


Je hebt nu een geweldige snoekstreamer die, naar mijn mening, ook vrij makkelijk te binden is. De streamer zelf is door het vele bucktail wel aan de zware kant en daarom is een aftma 7 of 8 geen overbodige luxe. Het zal zeer zeker lukken om deze streamer met een aftma 6 te werpen alleen werpt dit vrij zwaar. 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Streamers voor de Forelvijver

Forel Streamers   Het vliegvissen in de forelvijver vind ik ontzettend leuk. Ik doe dit ongeveer één keer in de maand. Nou heb ik niet veel problemen met het vangen van de forel op de vlieg. Wel zie ik de vliegvissers naast mij soms wat zuur kijken omdat het niet lukt. Zij hebben wat streamers gekocht in de plaatselijke viswinkel en proberen deze dan uit. Vaak resulteert dit in een middag vloeken en zuchten. Ik kijk dan altijd even om me heen of het misschien aan de manier van werpen ligt of het materiaal dat ze gebruiken. Maar al snel kom ik tot de conclusie dat dit niet het geval is. Nu wordt mij vaak gevraagd welke streamers werken en hoe ik dat weet. Hoe weet je welke streamers werken? Dit is vrij makkelijk. Vaak staan er vissers met een net vol forel langs de kant. Zij gebruiken vaak powerbait of iets anders met een kleurtje. Ik ga dan altijd even langs om te vragen welke kleur zij gebruiken. Meestal geven ze geen antwoord als ze zien dat jij o...

De Ourthe 2017

De Ourthe eind september Last minute heb ik besloten toch nog een aantal dagen te gaan vissen aan de Ourthe. Ondanks de regenachtige weken probeerde ik een geschikte periode te vinden met een beetje zon. Dagen lang hield ik buienradar in de gaten en keek ik mij scheel op de waterstanden. De week van 18 september zag er veel belovend uit. Wat een prachtige week bleek dit te zijn. Alleen de dinsdag een beetje regen (hooguit 5 minuten) en de rest van de week prachtig zonnig weer met hier en daar een wolkje.  Ik ga altijd goedkoop met de tent. Ondanks de koude nachten was het redelijk uit te houden. En dan nu het visverslag! Dag 1  Ik stapte de rivier in en begon direct een aantal stenen om te draaien om te zien welke insecten op dit moment aanwezig waren. In mijn vest heb ik een aantal insecten potjes zitten zodat ik deze goed kan bestuderen en vervolgens terug kan zetten.  Zwarte steenvlieg   -    BWO   -    Cream ...

Vlieg voor Ruisvoorn

Vangt Ruisvoorn Simpeler kan ik het niet omschrijven. Deze vlieg is echt een aanwinst voor elke vliegendoos. Vooral de Ruisvoorn pakt deze vlieg vrijwel direct zodra deze op het water land. Een heel fijn pluspunt is dat deze vlieg zeer eenvoudig te binden is! Dit patroon komt uit het boek "CDC Evolution" en wordt daar de "Arpo"genoemd. In het boek binden ze de vleugel helemaal naar achteren en laten ze geen CDC naar achteren uitsteken. Zelf heb ik gemerkt dat het patroon beter functioneert met de vleugel recht omhoog en met 1 a 2 uitstekende strengen CDC. De beste kleur tot nu toe is natural grey. Bindinstructie: Haak: TMC 100 #16  Bindraad: Grijs Veer: CDC natral grey  Zet de draad op de haak tot aan de haakbocht.  Pak een langere CDC veer en bind deze in aan de punt van de veer (bovenkant).  Wikkel de veer om de haak naar voren tot aan 2 mm van het oog. Bind het hier vast. Knip de dikke onderkant van de CDC veer af en pak alle fi...